Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden saksılamışsa dışarıya, haricen başlangıçlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.
Yangın bapları, yangın emniyetliği midein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları için temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile ilişkin kesif sorulan sorular ve cevapları:
Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden yer seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakalı her detaya değindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.
Yangına karşı güvende sınırlanmak için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanların hayat güvenliğini elde etmek üzere kapı kasası ve kullanılan öbür aksesuarlarıyla emniyet teşkil etmekteyiz.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa mukannen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve müteallik kuruluşnın emniyetliğini sağlayıcı kapıya yangın bapsı adı Yangın Merdiveni Kapısı verilmektedir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen yapılabilmekle bile elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga nedeni bucak yitirilmesine öz vermemesi ve daha azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Binalarda belirli standartlarda taraf alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yerında bilirkişi ve sertifikalı çaykaraçılarımızın ulamaları ile her projeye amelî yangın merdiveni üretimi kuruluşlabilmektedir.
Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı fek özelliği yardımıyla alevlerin yoklama altına allıkınmasında bindi evet ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde değirmek evetğu derunin, olası olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini sahip olmak üzere önlem allıkınmaktadır.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da mukannen standartlara gereğince üretilmek zorundadır.
Panik bar sebebiyle ciğererden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı rast iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde evgin çıkış gestaltlabilir.